Het begin van the wine society
In 2022 besloten Robin en ik er ‘even tussenuit’ te gaan. Een aantal dagen met de auto op pad. Niet te ver, het moest wel leuk blijven. We besloten naar de Champagnestreek te gaan. Niet geheel onlogisch, als twee fervent liefhebbers van alcoholische versnaperingen leek het ons geweldig om eens te proeven van dit elitewereldje.
In ca. 7 uurtjes ben je in Reims. Een prachtige stad die aan het westen van de champagnestreek ligt, niet eens zo ver van Parijs. Een ideale uitvalsbasis voor als je wilt touren door het glooiende landschap vol wijnvelden en kneuterige dorpjes waar de champagne rijkelijk vloeit. De stad krijgt extra smoel door de gezellige eettentjes en proeflokalen waar je terecht kunt voor een lekker wijntje, maar zeker ook voor een speciaalbiertje.
In ‘maar’ drie dagen werd ik verliefd op deze regio en op de champagne, wat ik voorheen toch echt kende als het ietwat viezige drankje voor een tientje dat je tijdens oudjaar naar binnen goot. Van Reims tot Eppernay en alles daar omheen. Het waren prachtige dorpjes waar de wijnranken mij betoverde.
Ik besloot tijdens dat tripje: ik ga iets met wijn doen.
In de gesprekken die ik met vriendinnen, familie en Robin had zei ik: ooit, op een dag. Misschien als ik 40 ben, ik ben nog zo veel andere dingen aan het doen. Maar het bleef kriebelen. Ik wilde niet blijven dromen. Dromen zijn er om werkelijkheid te maken. Dus ik besloot te starten met de basiscursus. Perfect om te proeven, van de wijn en van de stof. Een introductie in de wondere oude én nieuwe wereld van wijn. De introductie werd afgesloten met een proefexamen en een schriftelijk examen en tijdens de afsluiting besloot ik: dit is waar ik mee verder wil. Op naar het Internationaal Wijnbrevet.
In de zomer van 2023 haalde ik na een halfjaar studeren het Internationaal Wijnbrevet (WSET 2) en wist ik; er is geen weg terug. Ik voel aan alles dat dit groots en meeslepend voor me gaat worden en dat wijn en ik een heerlijke combi zijn.
Op deze website deel ik mijn reis naar WSET 3, waar ik in maart 2024 mee zal starten, maar ook mijn ervaringen én natuurlijk mijn favoriete wijnen, hotspots en andere tips.
Ben jij er net zo klaar voor als ik?